۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۸ ارديبهشت
صفحه اصلي
پرتال راه آهن
نقشه سايت
کارتابل
*
دوباره تلاش كنيد
صفحه اصلي
درباره ناحيه
پرتال اصلي راه آهن
سامانه فروش اينترنتي بليت
قوانين و مقررات
رديابي واگن ها
درباره ناحيه
اداره کل راه آهن اراک
محدوده اداره کل :
محدوده این اداره کل، از خروجی ایستگاه سواریان کیلومتر 237 واقع در استان قم شروع و پس از عبور از استانهای مرکزی و همدان از یک سو به ایستگاه کرمانشاه کیلومتر 602 واقع در استان کرمانشاه و از سوی دیگر به ایستگاه مومن آباد کیلومتر 400 واقع در استان لرستان منتهی می شود و مرکز آن درشهر اراک قرار دارد. راه آهن اراک از مناطق گوناگون و متنوعی به لحاظ شهری ، روستایی ، کوهستانی عبور و به لحاظ استانی در پنج استان قم، مرکزی، همدان، لرستان و کرمانشاه قرار دارد. (نقشه پیوست اطلاعات جامعی از خطوط ریلی این اداره کل ارائه می دهد.)
طول خطوط اصلی: 441 کیلومتر.
طول خطوط تجاری: 62 کیلومتر.
تعداد تونلها: 13 دستگاه جمعا به طول 6500 متر.
تعداد ایستگاه ها: 21 ایستگاه شامل: راهگرد، نانگرد، مشک آباد، ملک آباد، اراک، سمنگان، شازند، نورآباد، سمیه، حک، جلایر، زنگنه، ملایر، کهریز، شادمانه، فیروزان، زاگرس، گروس، بیستون، باری کرمانشاه، مسافری کرمانشاه.
مهمترین ایستگاه باری : سمنگان
مهمترین ایستگاه مسافری : اراک – ملایر- شازند
تعداد ایستگاه های CTC شده: 7 ایستگاه
مراکز جذب بار موجود در ناحیه : پالایشگاه وپتروشیمی شازند، شرکت آلومینیوم اراک، شرکت واگن پارس، منطقه اقتصادی سلفچگان، شرکت گاز بوتان، شرکت فولاد درخشان، کارخانه باریت سواریان، سیلوی اراک، کارخانه قند شازند، شرکت ماشین سازی اراک، سنگ آهن غرب کشور. با احداث و راه اندازی خط غرب مراکز جذب بار جدیدی نظیرکارخانه فولاد آلیاژی ملایر، کارخانه کیان کردسا، کارخانه فیروزان، کارخانه فولاد استان همدان، کارخانه سیمان هگمتانه، شرکت پلیمر و پتروشیمی کرمانشاه، سیلوی گندم کرمانشاه ایجاد شده است که قابلیت اتصال به راه آهن اراک را دارند.
بیشترین سهم بارگیری در ناحیه مربوط به پخش فرآورده های نفتی می باشد که از ایستگاه سمنگان منشعب شده و پتروشیمی اراک جایگاه دوم در بیشترین سهم بارگیری را دارد که محصولات آن توسط راه آهن به خارج از کشور صادر می گردد.
کليه حقوق محتواي اين سايت متعلق به راه آهن جمهوري اسلامي ايران مي باشد.
#TB_window{TOP: 10% !important;}
Powered by
Dorsa
Portal